HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 10 április 2018 12:23

Versek tiszta szívvel

Szatmári Tony zenés-verses estje várta a közönséget.

 

Az V. Szabó Lőrinc Nemzeti vers- és prózamondó versenyhez kapcsolódva zenés-verses estre várták a versmondókat és az érdeklődőket a Városi Könyvtárban. A közönség Szatmári Tony előadóművész alkotásait hallgathatta meg. Mint mesélte, közel 25 éve foglalkozik zenéléssel, ez idő alatt sokféle stílust kipróbált már. Az utóbbi években azonban fő profiljává a versek megzenésítése vált. Országjárásai során nagy költőink verseit adja át a saját maga által írt dallamokkal fűszerezve. Elmondása szerint fontos, hogy a vers gondolat- és érzésvilága megmaradjon annak átdolgozása és újra gondolása után is.

Szatmári Tony- énekes, zeneszerző: „Nehezebb mindig egy meglévő szövegre zenét írni, én úgy gondolom. Nekem hál’ istennek valamiért mindig közel állt hozzám az irodalom, mindig közel álltak hozzám a versek. Szerintem ebből kifolyólag valahogy úgy érzem, hogy könnyedén megy. Nagyon sok verset olvasok és igazán át tudom érezni azt, hogy mit is akart kifejezni a költő azzal a verssel. Ezt nem tudom megmagyarázni, de úgy kijönnek a dalok. A műsor majd talán jobb magyarázatot tud erre adni. Úgy gondolom, hogy egy mély, filozofikus, lírikus és művészi előadást sikerült össze hozni, ami illik ahhoz a nagysághoz, amit a költőink a versekben megírtak.” 

A műfaj sajátosságának tekinti még az előadóművész azt is, hogy a megzenésítések által a fiatalabb korosztályhoz is közelebb tudja hozni a költészetet, hiszen ezek a versek mindegyike fontos mondanivalót hivatott közvetíteni. Ezt egyfajta küldetésének is tartja, így általános- és középiskolákban is gyakorta megfordul olyan egyedi előadásokkal, melyek kapcsolódnak a diákok aktuális tanulmányaihoz.

Szatmári Tony hévízi koncertjére számos nagy költőnk alkotását elhozta, mint például Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső vagy Juhász Gyula. Szereti a kortárs alkotásokat is, így ilyen művet is hallhatott a közönség. Az előadóművész koncertjének egy részletét híradónk után, magazinműsorunkban tekinthetik meg nézőink, az előadást teljes egészében pedig jövő vasárnap, Hévízi hétvége című műsorunkban láthatják.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!