HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 13 április 2018 16:06

Éltem egyszer én, Márai Sándor

A Zonta Klub szervezésében Csányi Zoltán estje várta a közönséget.

 

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Zonta Klub szervezésében is előadásra várták az érdeklődőket a Szent András Reumakórház kultúrtermében. "Éltem egyszer én, Márai Sándor címmel Csányi Zoltán életrajzi ihletésű önálló estjét tekinthette meg a közönség.

Falus Liza- a program szervezője: „Többek között különböző kulturális eseményekkel is megismertetjük a Zontán keresztül a különböző lehetőségeket. Többek között ez az április 11-e nagyon alkalmas. Egyrészt ugye József Attila születésének az évfordulója, másrészt pedig Márai Sándornak. Úgyhogy ezért gondoltuk azt, hogy a költészet napját egy Márai-esttel fogjuk megünnepelni.”

Az előadáson Márai Sándor, a 20. századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának életét, az ő vívódásait és küzdelmeit ismerhette meg a közönség. Csányi Zoltán- azonosulva az íróval- egyes szám első személyben mondja el az író életét születésétől haláláig, mindezt Márai Sándor naplójából vett saját szavain és alkotásain keresztül. Mint az előadóművész kiemelte, Márai sorsa, így ez az előadás is fontos üzenetet hordozhat a ma embere számára.

Csányi Zoltán- előadóművész: „El is hangzik majd a műben, hogy megélte a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot. Ha valaki visszapillant az életére, visszautazik gondolatban gyerekkorától kezdve- bármelyikünk megteheti ezt- és úgy érzi, hogy szép életet élt, teljes életet élt, ki tudta hozni a mindennapjaiból a legszebbet és a legjobbat, akkor ugyanúgy élt, mint Márai. Más körülmények között, más helyszínen, viszont úgy érezheti, amikor már eljön az öregség, hogy éltem.”

Az előadás eseményei korhűen berendezett díszletek között zajlottak. Márai életének egy-egy jelenete fényképeken is megelevenedett egy diavetítő segítségével, melynek kattanása is visszarepítette a közönséget Márai korába, az 1900-as évekbe.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!