HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 15 máj. 2018 15:33

Felújítják a Szentlélek Templom tetőszerkezetét

A renoválás ideje alatt változik a szentmisék helyszíne is. 

 

Tetőfelújítási munkálatok zajlanak a Szentlélek Templom épületén. A rekonstrukció már régóta szükséges volt, hiszen rendszeres beázások történtek, melyek kiküszöbölése egyre nagyobb kihívást jelentett. Az épületet megvizsgáló szakértői bizottság véleménye szerint tovább nem lehetett halogatni a tető felújítását, hiszen félő volt, hogy egy idő után a fa szerkezetében is károk keletkeznek.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: "Most jött össze a pénz és elhatároztuk, hogy neki állunk, és minél előbb megoldjuk ezt a problémát. Itt szigetelést is javítunk, kicseréljük a bádoglemezeket és a deszkákat, amin a bádog rajta volt, vagy rajta lesz, azokat újból gombátlanítjuk, amelyik hibás, azokat pedig kicseréljük."

A tetőszerkezet felújítása több mint 44 millió forintos beruházás, így azt több forrásból sikerült finanszírozni. Hozzá járult többek között Hévíz Város Önkormányzata, az egyházmegye, de a hívek adományai, a plébánia saját megtakarításai és pályázati összeg is segíti a megvalósítást.

A munkálatok várhatóan július végén fejeződnek ebbe, addig a híveknek is alkalmazkodni kell bizonyos változásokhoz. A szombat esti és a vasárnap reggel 9 órai szentmisét az egregyi Jézus Szíve Templomban, míg a vasárnapi fél 11-kor kezdődő szentmisét a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartják.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!