+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / „A hit gyümölcse a szeretet…”
2021. július 1. csütörtök 11:48
„A hit gyümölcse a szeretet…”
Sütő György, a hévízi Teréz Anya Idősek Otthonának ápolója második hivatásának tekinti a festészetet. Tehetségét most nemes cselekedetben is kamatoztatta: felajánlott két alkotást, melyek ezentúl az otthon falait díszíthetik.

A héten különleges alkalom volt a Teréz Anya Idősek Otthonában, a szentmisét követően megáldották azt a festményt, melyet az otthon egyik munkatársa készített és ajánlott fel a lakóknak. A Teréz Anyát ábrázoló festményt Sütő György ápoló készítette. A festészet számára évtizedek óta több mint hobby, mondhatni, második hivatásának tekinti a gondozás mellett.

Sütő György- ápoló, festő: „Valahogy a művészet és az emberekről való gondoskodás számomra mindig is összeforrott, eggyé vált és úgy gondoltam, egyikből következik a másik. Valamilyen szinten ezt a kettőt szeretném az életemben továbbra is folytatni, illetve kamatoztatni a tudásomat mindkét részen. Örülök nagyon, hogy mindenkinek tetszik, amit csinálok és hogy ezzel is gazdagíthattam az intézmény falait.”

Sütő György az intézmény mindkét otthonába felajánlott egy művet, így mind a Szent András utcai, mind a Honvéd utcai épület falát díszítheti a jövőben egy-egy Teréz Anya-festmény. A témaválasztás kézenfekvő volt, hiszen az intézmény Teréz anya nevét viseli és az ő szellemisége hatja át, ez a lelkiség pedig Gyurihoz is közel áll. Ezt a mindennapokban is bizonyítja, szívvel-lélekkel foglalkozik a rábízottakkal, itt Hévízen immár két éve.

Varga András- intézményvezető, Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény: „Ahogy az önéletrajzát, illetve a szakmai pályafutását megismertük, az is nagyon megnyerő volt nekünk a művészet iránti érdeklődése, a teológia iránti érdeklődése és nem utolsó sorban az ápoló-gondozó csoport első férfi tagját üdvözölhetjük a személyében. Azt gondoljuk, hogy ez kellő karaktert is hozott az intézmény dolgozói közé, illetve a lakók is nagyon-nagyon kedvelik és megszerették.”

Az intézményvezető hozzá tette: nagyon hálásak, hiszen ehhez a felajánláshoz hasonló gesztus még nem történt az intézmény életében, az esztétikai értéken túl pedig az otthon hitvallását is jelzik ezek a festmények, hiszen a vallási élet fontos szerepet tölt be a lakók mindennapjaiban.A festő további alkotásai megtekinthetők a gysutoart.hu oldalon.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 07-i adása
partnereink
Hirdetés