+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Túl az első héten
2022. május 10. kedd 11:48
Túl az első héten
Az első hét megmérettetésein már túl vannak a Bibó István Gimnázium érettségizői. Az eddigi tapasztalatok szerint pozitív a tanulók visszajelzése. A héten tovább folytatódnak az írásbeli vizsgák, kedden kémiából és földrajzból adnak számot tudásukról a tanulók.

Magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, angol- és német nyelvből a múlt héten már vizsgáztak a Bibó István Gimnázium érettségizői. Az eddigi vizsgák zökkenőmentesen lezajlottak, az intézmény igazgatója a feladattípusok ismerete után és a tanulói visszajelzések alapján pozitívra értékelte a feladatsorokat.

Nagy Boldizsár - igazgató, Bibó István Gimnázium: „Talán a tavalyinál egy picit könnyebb volt ez az érettségi, ez nem azt jelenti, hogy természetesen szórni fogják az ötösöket a tanárok, hanem azt jelenti, hogy igenis munkával, felkészüléssel megszerezhetők ezek a jegyek, kellett érte dolgozni, de nem kaptak olyan típusú feladatokat, amitől égnek állt volna akár a szaktanárnak, akár a diáknak a haja. Azt kapták vissza a tanulók, amire készültek, amire számítottak. Úgy gondolom, hogy jól összeállított feladatsorok voltak a múlt héten a nagytantárgyaknál.”

Az elmúlt hét kihívásain már túl vannak a tanulók, a héten azonban tovább folytatódnak az érettségi vizsgák.  Kedden kémiából és földrajzból érettségiztek a diákok. Fehér Donát, a nagytantárgyaknál a magyar nyelv és irodalmat könnyebbnek találta, a legnehezebb számára a német nyelv volt, hátra van még neki a kémia és az emelt biológia érettségi.

Fehér Donát: „Elég sok előző évi feladatsort megcsináltam mindegyikből, illetve osztálytársak segítségével is sokszor átbeszéltük az anyagot.”

A héten biológia és informatika tantárgyból lesznek még vizsgák, jövő héten pedig fizikából és vizuális kultúrából adhatnak számot tudásukról a tanulók.  Az intézményben testnevelés tantárgyból egy diák fog emelt szinten vizsgázni. Az írásbeli érettségi eredmények május 30-án és 31-én lesznek megtekinthetők.  

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés