+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Hat évtizedes emlékek Balatongyörökről
2023. szeptember 12. kedd 12:43
Hat évtizedes emlékek Balatongyörökről
A balatongyöröki mólón ismerkedett meg, hatvan évvel ezelőtt hazánk két meghatározó könnyűzenei művésze, Koncz Zsuzsa és Bródy János.

Koncz Zsuzsa és Bródy János virágzó és termékeny munkakapcsolatának története 60 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A balatongyöröki mólón, hat évtizeddel ezelőtt találkozott először a két alkotó. Ez a találkozás eredményezte, hogy Bródy az Illés zenekar tagja lett és ennek köszönhetünk többek között 44 Koncz Zsuzsa nagylemezt is. A esemény jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy Bródy, Koncz közbenjárásának köszönhetően került a zenei pályára. Ennek a pillanatnak az emlékére avattak most táblát a kerek évforduló alkalmából.

Bródy János dalszerző: „Nem gondolhattam rá és nem is volt ez annyira valószínű, mert én alapvetően mérnöki pályára készültem, a tudomány és a technika varázsolt el engem. Csak hát a Zsuzsi beajánlott az Illés zenekarba, ami akkor még egy egyetemista hobbi zenekar volt tulajdonképpen. Aztán mire elvégeztem az egyetemet, addigra már az Illés zenekar is országos ismertséget szerzett, így aztán a diploma után, maradtam zenész. Igazából ez csak akkor dőlt el, egészen addig én ezt hobbinak tekintettem. Éppen ezért kissé szabadabban tudtam fogalmazni és írni a dalokat, mint hát azok akiknek ez már a hivatásuk volt és figyelembe kellett venniük mindféle szabályzatot.”

A táblaavatást a napfényes időben, szép számú közönség követte figyelemmel. A két művész számára azonban nem csak a múltat jelenti a Balaton, hiszen mind a mai napig előszeretettel látogatják a magyar tengert.

Koncz Zsuzsa előadó: „Amikor tehetem igen, amikor időm van természetesen és mindig örömmel jövök, mert a vize az összehasonlíthatatlanul jobb, mint bármelyik Európában található tóé, nem beszélve a morcos tengerekről amelyek mindig csak hullámoznak.”

A hivatalos ceremónia után, könnyed beszélgetés keretében lehetett jobban megismerni Bródy és Koncz történetét, annak közös pontjait. A platánok alatt a csordulásig telt nézőtéren fiatal és idős egyaránt érdeklődve fogadta, ahogy az elbeszéléseken keresztül, kibontakozik a mítoszba és legendákba burkolt előadókból, a szó pozitív értelmében vett egyszerű, de nagybetűs ember.

 

 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 07-i adása
partnereink
Hirdetés