+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A leendő elsősöket várják
2024. március 19. kedd 12:30
A leendő elsősöket várják
Az iskolaválasztás előtt állókat várják március 23-án a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolába. Az intézmény lehetőséget ad, hogy a szülők és a gyermekek is megismerkedhessenek az iskola világával, és az induló első osztály tanítóival.

Már évenként visszatérő eseménynek mondható az iskolanyitogató nap az Illyés Gyula Általános Iskola életében. A különleges alkalom célja, hogy a gyereke betekintést nyerjenek az iskola világába, legfőképpen abba, hogy milyen az élet az Illyés falain belül ezzel is segítve a szülőket az iskolaválasztásban.

Csepregi Mária igazgató, Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola: „ Próbálunk mindig színes programokat biztosítani a gyerekek számára és arra törekedni, hogy minél több gyermek válassza a mi iskolánkat. Hiszen a körzetünk is, beiskolázási körzetünk is több települést ölel magába. A hévízi gyermekek mellett, hozzánk jönnek körzetileg Vindornyaszőlősről, Nemesbükről illetve most már az idei évben Karmacsról is hivatalosan jöhetnek majd a gyermekek, de más településről, körzeten kívülről is szívesen látunk olyan gyermekeket akik a hévízi Illyést választanák.”

Az iskola nagy előnye, hogy a falain belül művészeti iskola is működik, így a délutáni különórák, készségfejlesztő képzések az épület helyben zajlanak. A nyílt nap egyik legfontosabb hozadéka, hogy az érdekeltek megismerkedhetnek a jövő évben elsős osztályt indító tanítókkal.

Péntek Szabolcs tanító: „Péntek Szabolcsnak hívnak, negyedik éve tanítok itt az Illyés Gyula Általános Iskolában matematikát és testnevelést, testnevelést azt mind a két osztályban, tehát az „A”-ban is és a „B”-ben is. Nagyon szeretem a gyerekeket, nekem is van kettő, az egyikőjük az gimnazista a másik pedig felsős.”

A korábbiaknak megfelelően, idén szeptemberben is két osztállyal indul az első évfolyam.

Dóber Horváth Anikó tanító: „Azt gondoljuk és azt valljuk, hogy minden kisgyermekben van egy szikra, a mi feladatunk pedig az, hogy lángra lobbantsuk ezt a szikrát. ebben nekünk nagy segítséget nyújt a művészeti iskola, akik zenében, táncban és drámában segítik a gyerekek munkáját, de nem csak a tehetségeket várják, hanem azokat a gyerekeket is akiknek valamilyen nehézségük van, legyen az magatartás, beilleszkedés vagy tanulási probléma.”

Az iskolanyitogató keretén belül izgalmas, gyerekeknek szóló előadások és bemutató órák várják az érdeklődőket.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés