+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Mozgásszervi betegségek és megelőzésük
2024. március 22. péntek 09:56 - Hévíz
Mozgásszervi betegségek és megelőzésük
A Hévízi Vöröskeresztes Alapszervezet tovább folytatta előadássorozatát. A szív és érrendszeri betegségek után, most a mozgásszervi betegségek és megelőzésük időskorban című előadásra várták az érdeklődőket.

A Hévízi Vöröskeresztes Alapszervezet előadássorozatának következő alkalmán Dr. Moll Veronikát látták vendégül, a Városháza Dísztermében. A szervezet tavaly szeptember óta tevékenykedik, legfőbb célkitűzésük az idősebb korosztály számára nyújtani kikapcsolódási lehetőségeket a fürdővárosban.

Péterné Bakos Marianna-titkár, Hévízi Vöröskeresztes Alapszervezet: „Két klubból alakult, azon kívül még két külsős tagunk van, 19-en vagyunk, mi mind már nyugdíjasak vagyunk, kivétel a két külsős tagunk, ők aktív dolgozók. Azt tűztük ki célul, hogy azok az idősek, akik elmagányosodnak, vagy egyedül vannak, hogy legyenek közösségben ezek által az előadások által is, és jöjjenek, el mozogjanak velünk, mert mindennap van meridián torna, ami ingyenes, és nagyon jó közösség alakult ki.”

Dr. Moll Veronika, reumatológus, fizioterápiás szakorvos a Mozgásszervi betegségek és megelőzésük címmel tartott előadást, amelyben hangsúlyozta, mint a nevében is látható a mozgás kulcsfontosságú a betegség megelőzése tekintetében. Gyermekkortól kezdve a rendszeres testmozgás nélkülözhetetlen.

Dr. Moll Veronika-reumatológus, fizioterápiás szakorvos: „Idős korban nagyon fontos az életmód, ugye vannak olyan dolgok, amiket be kéne tartanunk, itt is nagyon fontos a mozgás, nagyon fontos az, hogy szellemileg frissek maradjunk, nyitottak maradjunk a külvilág felé. Járjunk gondozásra, orvoshoz, szűrésekre, bizonyos tanácsadásokra, az oltások fontosak a gyulladás fellépése miatt. Örömforrást kell keresni az embernek és közösséghez tartozni. És lehetőleg úgy mozogni, hogy közösségben.”

A Hévízi Vöröskeresztes Alapszervezet másfél-két havonta szervez előadást az idősebb korosztály számára. A sorozat következő alkalmán a mozgásszervi betegségek rehabilitációja, gyógyítása kerül a középpontba.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés