+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Teltház várható a szállodákban
2024. március 22. péntek 10:02 - Hévíz
Teltház várható a szállodákban
Megtelnek a szállodák a húsvéti hosszúhétvégére. Ebben az időszakban is számos program közül válogathatnak majd a fürdőváros vendégei. A belföldiek mellett, külföldiek is szép számmal érkeznek Hévízre.

Teltház várható a húsvéti hosszúhétvégén, megtelnek a hévízi szállodák. Az Ensana Thermal Hotelben már az előfoglalások is bizonyítják, hogy sokan érkeznek a fürdővárosba az ünnepi időszakban. Itt a 3-4 éjszakás foglalások a jellemzőek, és többnyire belföldi vendégek dominálnak. Ezenkívül Ausztriából, Csehországból és Németországból is érkeznek pihenni, gyógyulni a városba.

Henrik István-szállodaigazgató, EnsanaThermal Hévíz Health Spa Hotel: „A húsvéti időszak az, amit már év eleje óta várunk, ez az első olyan időszak, hosszúhétvége igazából, amikor megtelik a szálloda. A március 15-e, a várakozásainkhoz képest kicsit kevésbé telt fel, ott olyan 70 százalékos foglaltságunk volt. Most az Aqua szállodánk az teljesen megtelt, de ott ugye éppen egy emeletet felújítunk és hamarosan remélhetőleg végére érünk a felújítási munkáinknak. Itt a Thermal Hévíz szállodában egy 90 százalék körüli foglaltságot várunk"

 A hévízi szállodában a hosszúhétvégére tematikus programokkal, többek között Sunday brunch-al, locsolóbállal, és bűvész show-al is készülnek.

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: már most 90 százalék feletti töltöttségről beszélhetünk a hévízi szállodák tekintetében. A belföldiek mellett számos külföldi ország képviselteti magát a fürdővárosban, ahol programokból sem lesz hiány a hosszúhétvégén.

Pálffy Tamás- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „Húsvét péntektől már koncertek és kirakodó vásár várja a közönséget itt a Rákóczi utcában, a szombati napon pedig elkezdődnek a gyermek műsorok, még nagyobb lehetőségekkel. A hévízi vállalkozók ismét megszervezik a Húsvéti tojáskeresős játékát, mi pedig különböző húsvéti programokat szervezünk a gyerekeknek. Légvarázs játszóhát szombaton és vasárnap rendelkezésre áll. Szombat este koncert nem lesz, ott a római katolikus templomban lesz a körmenet és a szentmise. A vasárnapi napon gyermekkoncertek és zenei koncertek is várják a vendégeket.”

Húsvét hétfőn a 16 éven aluli gyermekeknek ingyenes filmvetítéssel készülnek a Fontana Filmszínházban, ahol 11 órától a Lassie - állati mentőakció című alkotás lesz látható. Érdemes tehát a húsvéti hosszúhétvégén ellátogatni a fürdővárosba, hiszen a gyógyulás mellett, számos kulturális és szórakoztató alternatíva közül válogathatnak majd a vendégek.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés