+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Kedvező változások a parkolásban
2024. március 26. kedd 13:22
Kedvező változások a parkolásban
Az autóval közlekedők számára kedvezően módosította a város parkolási rendeletét a képviselő-testület. Az egyik fontos változás, hogy a Kossuth utca felső szakaszán, 34 parkolóhelyen félórát díjmentesen lehet várakozni.

Az új rendet két bizottsági elnök, SüténéTüttő Beáta és Gelencsér János kezdeményezte, és a testület egyhangúlag elfogadta azt. Ennek értelmében a Széchenyi és a Honvéd utca közötti szakaszon április 1-jétől mindazok, akik tárcsával jelzik a parkolás megkezdését, fél órára ingyenesen állhatnak meg. A másik változtatás a Széchenyi utca kivezető szakaszát, a Kölcsey és az Ady Endre utca közötti parkolóterületet érinti, amely kiemelt zónának számít, ahol a lakossági bérlet eddig nem volt érvényes. A rendeletmódosítás értelmében, aki ilyennel rendelkezik, a jövőben díjmentesen parkolhat itt.

Az ülésen az is szóba került: egy Interreg-pályázatot sikerült korábban elnyernie a városnak, amely áprilisban indul.

Papp Gábor polgármester, Hévíz:„Nagyon sok partnerrel dolgozunk majd együtt, s Hévíz a konzorcium vezetője. Ez a turisztikai projekt öt évre szól, s a jó gyakorlatok cseréjét, illetve az elektronikus és a közösségi médiában való megjelenést szolgálja. Ebben, rajtunk kívül olasz, portugál, spanyol, észt és román települések vesznek részt, összesen 17-en.”

A testület három civil közösségnek ítélt meg támogatást. Két szervezet esetében a kért összeg egy részét szavazták meg a képviselők azzal, hogy az év második felében, a költségvetés módosításakor, a büdzsé függvényében megkaphatják a fennmaradt összeget.

Papp Gábor polgármester, Hévíz:„A szobakiadók szövetsége 2,5 millió forintot kért, ebből másfél milliót már most megszavaztunk, a Bársonytalp egyesület pedig a macskák ivartalanítására fordítja az elnyert összeget. Ők az egymillió forintos igényükből 500 ezer forinthoz jutnak most. A futófesztiválra hárommillió forintot hagytunk jóvá.”

A grémium ezek mellett arról is döntött, idén is csatlakozik Hévíz a szociális tüzelőanyag-pályázathoz, s vállalja a fa házhoz szállítását is.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés