+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Bevizsgálták a Hévízi-tó vizét
2024. április 2. kedd 10:29
Bevizsgálták a Hévízi-tó vizét
A Nemzeti Népegészségügyi Központ közegészségügyi szempontból minden tavasz elején ellenőrzi a természetes fürdővizek minőségét. A Hévízi-tóból is vettek mintát, minősítése most is kiváló.

A Népegészségügyi Központ minden év tavaszán bevizsgálja a természetes fürdővizek minőségét, a balatoni, folyóparti strandfürdők mellett a Hévízi-tóból is mintát vesznek. Rendszerint nálunk kezdik az ellenőrzéseket, így tettek idén márciusban is. A természetes fürdővizeket ilyenkor öt kategóriába sorolják.

Samu Zoltán- természet- és környezetvédelmi stratégiai koordinátor, Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő:„Szerencsére a Hévízi-tó évek óta a kiváló minősítést kapja meg. Ez annak is köszönhető, hogy mi is minden hónapban ellenőrizzük a vízminőséget és kiemelten figyelünk arra, hogy ez a vízminőség mind látványra, mind pedig valóban minőségre is a vendégek számára a lehető legtökéletesebb legyen.

A Hévízi-tó esetében a kiváló vízminőség annak is köszönhető, hogy a tó vize rendkívül gyorsan megújul, a teljes vízmennyiség háromnaponta kicserélődik a tavat tápláló hideg- és melegvizes forrásoknak köszönhetően. Természetesen a tófürdő munkatársaiis nap, mint nap azon dolgoznak, hogy a vízfelszín tiszta legyen, de ezért a fürdőzők is tehetnek.

Samu Zoltán- természet- és környezetvédelmi stratégiai koordinátor, Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő:„A vízbe egy zuhanyzás után érkezzenek a kedves vendégek. Ne használjanak olyan kemikáliákat, amik a testükről a vízbe jutva szennyezhetik a vizet. A vízben vannak élőlények, mindig hangsúlyozzuk, hogy ezek az emberre teljesen ártalmatlan halak és olyan puhatestűek, amelyek számunkra indikátorok is, és egyben jelzik már azt, hogyha bármilyen probléma volna, de szerencsére soha nincs. Ők már megmutatják előre nekünk azt a kémiai vizsgálatokon kívül, hogy a vízminőségünk kiváló.”

A Hévízi-tó vízminőségének megtartását segíti az azt körülvevő több mint 4 hektáros véderdő is, ennek és a távolabbi vízgyűjtő területeknek a megóvása szintén fontos feladat.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés