+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Mácsai Pál Gyenesdiáson
2024. április 5. péntek 11:57
Mácsai Pál Gyenesdiáson
Színész és rendező, színházigazgató – Mácsai Pál volt a nagy sikerű Traccsparti sorozat áprilisi vendége Gyenesdiáson. A kötetlen beszélgetésre rengetegen voltak kíváncsiak.

Egy színész civilben. Udvariasan kimért, mégis közvetlen. Megnyerő humorral, csipetnyi szarkazmussal. Úriemberként. Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt a vendége a gyenesdiási Traccsparti sorozatnak, amit most, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a moziban tartottak meg.

Szabó Zsolt Szilveszter, igazgató, József Attila Művelődési Ház, Gyenesdiás:
„Mácsai Pál, talán nem túlzok, ha ezt mondom, két lábon járó intézmény, a színház maga ma, hiszen gyakorlatilag két és fél évtizede igazgat egy színházat, negyven éve van a pályán, sőt, már több mint negyven éve, mert tavaly volt egyébként negyven éve, hogy ő a pályán van és létezik színészként. Én azt gondolom, hogy amit ebben a szakmában el lehetett érni, meg lehetett valósítani, azt ő megcsinálta ilyen csúnya szóval élve. És hát igazi színházcsináló emberről beszélünk.”

Amikor nem az Örkény Színházban rendez vagy játszik, úton van, több produkcióval járja az országot. Nemrég itt, Zala megyében láthatta a közönség az Azt meséld el, Pista! című egyszemélyes előadását, amit majdnem 30 éve játszik hatalmas sikerrel. A darabban a színész egy estére Örkény István bőrébe bújva meséli el az író életét.

A szöveghez való viszonya sokat változott az elmúlt három évtizedben.

Mácsai Pál, színművész:
„Hát ahogy a dolgokhoz való viszonyunk mindenestül változik az évek során, vagy ahogy az ember újraolvassa egy kedvenc fiatalkori élményét, és egészen más, amit most mond. Mondok egy példát: A Pál utcai fiúk. És én azt nagyon szerettem gyerekkoromban. Ezért nem is néztem meg a Dés musicaljét, ami pedig nagy híres és nagyon jó. Meghallgattam azért, de nem akartam azt a gyerekkori élményemet megsérteni. És most a gyerekeim miatt újraolvastam egy teljesen más könyvet, ahol egy kaján, okos és együttérző felnőtt könyvét olvastam. Gyerekkoromban pedig ezeknek a gyerekeknek az optikájával olvastam, akikről szól.”

A gyenesdiási Traccsparti most egy időre elköszön, a nyári szünet után legközelebb szeptemberben folytatják majd a kötetlen kulturális beszélgetéseket.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés