+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Három erő segít bennünket
2024. április 5. péntek 12:31
Három erő segít bennünket
Pál Feri atya ezúttal mentálhigiénés szakemberként tartott előadást a Szent Lukács Idősek Otthonában. Az országszerte ismert pap az élethez adott gyakorlatias tanácsokat csütörtökön délután.

Az Egy csészényi törődés című programsorozat három hónapja indult az intézményben, és máris nagyon népszerű – Hévíz lelkileg nyitott lakóinak körében is.

Karácsonyné Kiss Enikő intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: „Szerettünk volna havonta egy-egy olyan napot biztosítani ellátottainknak, amelyen minőségi időt tölthetnek el hozzátartozóikkal együtt. Igyekszünk olyan előadásokat szervezni, amelyek egyaránt hasznosak a lakóknak és a hozzátartozóknak.”

Pál Feri atya ezúttal arról beszélt:hogyan segíthetünk magunknak és másoknak. Mint mondta, ebbenháromféle erőre támaszkodhatunk, s akkor jó, ha ezek együttesen működnek. Az országszerte rendkívül népszerű mentálhigiénés szakember előadásai kapcsán nem szokott nyilatkozni, ezért Karácsonyné Kiss Enikő foglalta össze a legfontosabb üzeneteket.

Karácsonyné Kiss Enikő intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: „Az egyik ilyen erő a tenni akarás, az akaraterő, amellyelelindíthatjuk a változás útján a klienst vagy akár saját magukat. A másik maga az emberség, amivel embertársainkhoz fordulunk, ellátottainkhoz szólunk, és meglátjuk bennük is az embert, s nem betegnek tekintjük őket.”

A harmadik erő a szakértelem, amely a segítő szakmák alapját jelenti.

A programsorozatmozgatórugója az, hogy a Szent Lukács Idősek Otthona létrehozott egy alapítványt, amely támogatja ezeket az előadásokat, másrészt fontos célja, hogyjavítsaa bentlakók élet-, illetve a dolgozók munkakörülményeit.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés