+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Egy szelet Kelet
2024. április 12. péntek 13:28
Egy szelet Kelet
A Spirituális Kör ezoterikus előadássorozatának Karnics Tibor keletkutató volt a vendége áprilisban, az újonnan megnyitott Városi Könyvtárban a Deák téren.

Karnics Tibor hét évig élt Thaiföldönszerzetesként, egy erdei szerzetesrend tagjaként, aztán keletkutató lett. Mielőtt hazaköltözött, idejét a dzsungelben töltötte elmélyedéssel és rengeteg meditációval. Az ott szerzett élményeiről és tapasztalásairól mesélt az érdeklődőknek a hévízi Városi Könyvtár előadótermében.

Karnics Tibor, keletkutató, előadóA szerzetesrend az szigorúan elkülönül a világi léttől, több mint 200 szabályt kell betartani, amik között elég extrémek vannak. Ételt csak egyszer veszünk magunkhoz, minden étel, amit kapunk, az áldott, szakrális. Mindenből szedni kell, nagyon kicsi. Ez mind ugyanabba az alamizsnás szilkébe megy bele, tehát ezt meg kell enni ott a Buddha előtt mosolyogva.”

Az étel adomány, amit azért kap a szerzetes, hogy elérje a célját és megismerje az érzékszerveken túli világot.

Karnics Tibor, keletkutató, előadóTennivaló is van, tekintettel arra, hogy az első meditáció után, ami hajnali 3-kor van, rögtön neki kell állnisöpörni az utat, ami nagyon szimbolikus. Tehát, hogy megtisztítom az utakat a falevelektől, amik lehullottak, ezt kicsit karmatisztításnak is fel lehet fogni. Utána van egy étkezés és az étkezés után konyhatakarítás, s a többi, tehát vannak ilyen hétköznapi teendők, de itt igazából magányos elmélkedés van egészen este 7-ig, és akkor van egy közös meditáció, és hajnali 3-kor is van egy közös meditáció.”

Az Egy szelet Kelet című előadásban nem csak a 30 évvel korábbi személyes élményekről, hanem az azóta folytatott kutatásokról is szó esett, illetve arról is, hogy milyen folyamatok zajlanak le az emberi szervezetben a meditáció során.

Asbóth Gyuláné AriA könyvtárban voltam délelőtt és onnan értesültem és általában szoktam jönni ide Hévízre, és ha valamilyen rendezvény van, akkor igyekszem azon részt venni vagy meghallgatni.”

Az estre érkezők nem csak egy érdekes beszámolót hallgathattak meg Karnics Tibor előadásában, hanem talán választ is kaphattak az életüket meghatározó és befolyásoló kérdéseikre.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés