+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Tavaszi nagytakarítás városunk tisztaságáért
2024. április 16. kedd 12:59
Tavaszi nagytakarítás városunk tisztaságáért
A Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület szervezésében minden hétvégén városunk egy-egy utcáját vagy parkját teszik rendbe az önkéntesek. Különösen nagy figyelmet fordítanak a szemétszedésre és a zöldfelületek megtisztítására. Jövőbeni tervek is vannak: szeretnének a piac területén egy kisebb játszóteret átadni.

A tavaszi hónapokban a nagytakarítás áll a középpontjában a Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület tevékenységének. A tagok célja, hogy a város utcáit egy meghatározott beosztás szerint megtisztítsák, ez főként szemétszedést és a zöldfelületek rendbetételét, növények ápolását jelenti. Most vasárnap a Szabó Lőrinc és Babocsay utca környékén dolgoztak az önkéntesek.

Bognár Balázs- egyesületi tag, Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület:„Ma igazából csak klasszikus szemétszedés volt, de ezelőtt héten például a Nagy Imre utcai emlékpark rendbetétele egy négy-ötórás, több tízemberes munka volt. Azt is nagyon köszönjük, nagyon látványos lett a végeredmény. Itt inkább szemét összeszedés, zöldhulladék az elhanyagolt házak előtt, csikkek összeszedése volt. Ezeket végig járjuk és jövő héten talán többen is kedvet kapnak csatlakozni hozzánk.”

A programnak környezetünk megszépítése mellett célja a közösségépítés is, ezért bárki csatlakozhat az egyesülethez a meghirdetett időpontokban. Mint a jelenlévők elmondták, a GAMESZ munkatársai erőn felül teljesítenek és tartják rendben a várost, mindig akad elvégzendő munka, mellyel tovább csinosíthatjuk a helyet, ahol élünk.

Süténé Tüttő Beáta- elnök, Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület:„Nem csak most, hanem már az elmúlt években is, bár nem egyesületi keretek között, de folyamatosan tisztítottuk a várost. Tavaly év végén gondoltuk úgy, hogy mi lenne, ha szervezetten, egyesület formájában működnénk tovább. Így, amikor meghirdettük ezt a hévízi tavaszi nagytakarítást, most már mindenképpen úgy szerettük volna, hogyha az egyesület keretein belül tisztítjuk meg, tesszük rendbe a várost. Nagy örömünkre szolgál, hogy mindenhol csatlakoztak hozzánk civilek, vagy pedig az ott lakók. Reméljük, mire eljön a nyár, tiszta lesz a város és nem is kell újra kezdenünk ezt az akciót.”

A legjobb természetesen az lenne, ha a szemetét senki nem hagyná közterületen, így valóban állandólehetne a tisztaság, hiszen az egyik legnagyobb kihívást most is a cigarettacsikkek összeszedése jelentette. Az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy a tavaszi nagytakarítás befejezésével újabb terveik is vannak: gyermeknapra egy kis játszóteret szeretnének kialakítani és átadni a Hévízi Termelői Piac zöld területén, ezzel is még vonzóbbá téve ezt a helyszínt a kisgyermekes családok körében.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés